De afgelopen weken was ik bij grote Instagram accounts te lezen of te zien. In de Blog ‘Oudere Meisjes’ van Andrea @andrea_groot en in @and.bloom Denise’s video Bloomer Talk 🙏. Deze meiden hebben een groot aantal volgers, dat zich en masse herkent en laat raken door hun open- en eerlijkheid & inspiratie als het gaat om ouder worden. Ikzelf natuurlijk ook, he?! Ik volgde hen al een tijdje en word ook dagelijks geïnspireerd. 

De reacties die ik zelf de afgelopen weken kreeg (ook in DM chats), zette mij dit aan het denken. 40+ers zijn enorm sterke vrouwen, omarmen het ouder worden en nemen géén genoegen met het ideaalbeeld wat er is: het jong móeten blijven. Het is duidelijk dat we er retetrots op zijn ouder te mogen & kunnen worden. En we willen vooral leuk en gezond ouder worden. 👊

40+ VROUW VS 40+ VROUWELIJKE ONDERNEMER
Waar de vrouw van 40+ mee beweegt in de veranderingen en deze omarmt, blijft de vrouwelijke ondernemer van 40+ (vaak) achter in het omarmen van deze beweging.  Ik zie dat in de manier waarop zij 
zaken doet op Instagram. Hoe zonde is dat! Dus prive wil zij groeien, gaat ze mee met de tijd. Zakelijk gaat ze door zoals het altijd al ging. Ik begrijp het maar al te goed, hoor. Wij zijn gewend om op een bepaalde manier te ondernemen, houden graag vast aan het oude, omdat dat nu eenmaal bekend is en het al die tijd goed werkte. Dus waarom dan veranderen van koers? Social Media is zoooo anders. Wij groeiden niet op met ingewikkelde Apps op onze telefoons, wat zeg ik.. überhaupt niet met mobiele telefoons. Het ging nooit om ons maar om ons product of onze dienst. Alles evolueert en dus ook de manier van zaken doen.. 

DAT ONDERNEMEN VERANDERD IS, IS EEN FEIT. HOE JE ER MEE OMGAAT IS AAN JOU.
Ik weet hoe het voelt, ikzelf kom er vandaan. Ik stelde dingen dan maar uit, legde het naast me neer, wilde er niet aan, omdat het me te veel energie en tijd kostte. Alles was toch goed zoals het was?! Ik ging er toch over nadenken: ‘Lies, wil je doorkabbelen of beweeg je mee?’ en dat maakte in mijn hoofd de switch.

En hoe meer ik hierover nadacht, hoe krachtiger ik werd. Ik neem er namelijk echt geen genoegen mee dat ik iets niet weet of kan omdat ik ouder ben. Dat ik om die reden niet meer kan ondernemen, bijdragen of iets doen waar mijn passie ligt. No way!
Ik wil juíst aan de generaties na ons en ook aan mijn eigen kinderen meegeven dat ik mijn jarenlange ervaring, expertise gebruik en nalaat. Ik wil echt het signaal afgeven dat ouder worden er bijhoort en ongelofelijk tof is!💃

In september 2020 startte ik dit account; ik ben verliefd op Instagram, het creëren van content verguld me en ik haal enorm veel voldoening uit de verbinding met en het helpen van anderen. 

Na de switch in mijn hoofd, verdiepte ik me met groot plezier in Instagram. Ik las, leerde, luisterde, keek, bestudeerde en DURFDEED..  Natuurlijk werd en word ik heel vaak -ook tijdens trainingen- geconfronteerd met dat ik ouder ben, en dus qua technische aspecten vaak wat meer moeite moet doen. So what? Ik lach er om en maak er grappen over. Het maakt het luchtig en dus lichter. De jongere vrouwen hebben minder bagage, ervaring, expertise en maken zich druk om zaken waar ik me dan weer niet druk om maak. Het einddoel is voor jonge- en oudere vrouwen hetzelfde. 

Gaandeweg mijn DURFDOEN periode werd alles kristalhelder. Wat ik het liefste doe? Dat is onze generatie vrouwen supporten, helpen, liften, enthousiasmeren en dat werd dan ook mijn missie. Juist 40+ vrouwelijke ondernemers inspireren Instagram maximaal in te zetten voor hun business! En dat betekent dat ze hun jarenlange ervaring, expertise èn zichzelf mogen laten zien.

Mijn training Studio Straaljagen is speciaal ontwikkeld om onze generatie vrouwen in staat te stellen vol vertrouwen te ondernemen op Instagram. Vol vertrouwen hoe de tools en ook zichzelf in te zetten.

Gericht op het ondernemen van nu en de toekomst.

Ben je het ermee eens dat we tegelijkertijd kunnen meebewegen en daardoor blijven doen wat we ooit gestart zijn, waarvoor we nog steeds uit bed springen? Laat hieronder jouw reactie achter. Ik ben benieuwd hoe jij hiernaar kijkt.  

 

Lie(f)s 💛🌼

15 gedachten over “EEN ANDERE GENERATIE! SO WHAT?!”

 1. Goed geschreven. En ik ben benieuwd naar je tips. Die heilige huisjes omver schoppen lijkt me nog best lastig. Maar ik volg alles wat je doet graag en laat me ook heel graag door je inspireren!
  Ga lekker door zo! X

 2. Wat een heerlijke blog Lies!! Je raakt precies de kern. Wij zijn dingen gewend op een bepaalde manier te doen en verandering is eng, stom of vermoeiend.. niks is minder waar als je toch besluit mee te bewegen! Er ligt een wereld vol mogelijkheden open, ook voor ons 40+ vrouwen 💛

 3. Je zegt en verwoord het precies zoals het is en voelt!
  Trots op jou Lies! En haha trots op mezelf ook 50+ nog mijn eigen business begonnen en Insta is ook echt mijn ding. Je bent echt en je ‘raakt’ met je content Lies!
  Blij met jou op Insta!
  X Sabrina

 4. Patricia (free_joy_hapiness_ibiza )

  Wat heb je weer een heerlijke blog geschreven! En ja ik blijf het moeilijk vinden om met mijn nieuwe Instagram account aan de slag te gaan. Live gaan, Reels maken, dat hoofd van mij te laten zien, want het gaat immers niet om mij, maar jij laat zien dat het werkt! Het is moeilijk, moeilijker dan ik dacht, maar er komt een moment dat ik die drempel voorbij ben en dit ga proberen, want waarom zou ik, die 41plusser niet net zoals ieder ander haar account kunnen op leuken! Lieve Liesbeth bedankt weer voor je leuke blog!!! Love it!

  1. Lieve Patricia, ik schreef het je al eerder. Niets forceren. Het komt vanzelf wel. Bedenk voor jezelf wat je uiteindelijk wil bereiken. En wanneer het dan nodig is, je beseft dat het WEL om jou gaat, dan kun je altijd nog een challenge voor jezelf aangaan. Net als ik deed, maar dan voor bijvoorbeeld 5 dagen in beeld in Stories. Leg uit dat je het eng vindt, vertel iedere keer dat het een challenge is.. niet zozeer voor een ander, maar vooral voor jezelf. En eerlijk?? Ik durfde na 5 dagen challenge ineens wel te praten in de camera. Heb je vragen, laat het weten, he?! Lie(f)s

 5. Fijne blog en je verwoord perfect dat wat er bij veel vrouwen speelt! Deze 50+ vind het zo nu en dan ook maar verdomde lastig, maar ook ik lach daar om en doe gewoon mn ding! Fijn om jou te volgen..!! Liefs Sylvia X

  1. Dank je voor je lieve bericht, Sylvia. Het beste is denk ik ook om er om te lachen en lekker jouw ding te doen. Dat maakt het lichter 🙂
   Plezier staat voorop, de rest beweegt dan wel vanzelf.
   Wat vind jij precies zo verdomde lastig?
   Lie(f)s XX

 6. Je hebt helemaal gelijk. Met al die jonge mensen op instagram heb je bijna de neiging het veld te ruimen. Bijna! Want verbinding met anderen en het delen van onze kennis is veel te waardevol. Dus dat gaan we niet doen. Prima dat je deze kar trekt en je doet het superleuk bovendien. Blij je tegen te komen hier. Go, Liesbeth!

 7. Hoi hoi en nu een keer vanuit Nederland.
  Door jou ben ik al zoveel actiever op Instagram geworden en merk ik dat ik alles goed lees en bekijk wat jij plaatst op jouw Instagram account. Zo fijn. Jij hebt wat te vertellen en je raakt mij. Heerlijk enthousiast en daar wil denk ik iedereen wat van leren. Veel succes met je onderneming!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *