Lies bij Duin Gele Jas

INVESTEREN SUCKS BIG TIME

Heb jij er ooit over gelezen? Over wat er gebeurt met je wanneer je overweegt te investeren? 

Het lijkt me goed om dat eens te belichten. 
 
Wees eerlijk, investeren sucks big time! Niet het investeren of de investering ‘an sich’. Daar word je alleen maar beter van (als het goed is).. ik bedoel het proces waarin je je bevindt wel. 
Het schuurt en het is spannend. 
 
Ik ben nog niemand tegengekomen die bij de overweging van een investering al juicht.
 
Ik zit zelf in zo’n fase.. zoals je weet van mij, wil ik altijd blijven leren, verbeteren.. ik ben super enthousiast over iets waar ik heel graag in wil investeren, voor mijn bedrijf en voor mijzelf; ik zie ook de ‘so called’ noodzaak. Ik ben het waard! Dit verstevigt mijn fundament nog meer. Ik ga er mijn klanten zo idioot goed mee helpen. Dus deze training heb ik binnen een maand terugverdiend en levert me alleen nog maar meer overvloed (tijd, geld, klanten die bij me passen, energie) op. 
En tegelijkertijd stop ik het maar ‘even’ weg wanneer ik dan lees dat het over 2 weken al start, terwijl ik dan precies het geven van de Workshops gepland heb; ik mijn laatste maand nog in loondienst werk, december altijd een volle maand is en ik pas in januari ‘echt’ vrij ben. Er is geen mogelijkheid om in januari pas in te stappen…
 
En had ik met mezelf niet afgesproken dat ik geen online trainingen meer volg; alleen nog maar 1-op-1 gecoacht wil worden? Ik wil mezelf niet belemmeringen in mijn groei, Waarom maakte ik ook alweer de beslissing om geen online trainingen meer te willen volgen? Dien ik dit niet eens opnieuw te overwegen, nu mijn situatie verandert, ik continu verander en ik straks niet meer 40 uur per week in loondienst werk? 
 
Precies…  je zit in een soort rollercoaster van emoties; investeren voelt aanvankelijk vaak naast exciting vooral als verlies.
Het is ongemakkelijk, het vraagt niet alleen de bereidheid om te betalen maar ook om jouw gangen te veranderen
 
En veranderen is ook eng! En super dubbel, wanneer de uitkomst bekend is, word je tegelijkertijd enthousiast over die uitkomst. 
Je gaat op zoek naar bewijzen voor jezelf die jou geruststellen. Die jouw keuze vergoelijken. 
 
Wat ik vaak hoor van overwegers? 
Al weet je dat je bijvoorbeeld stagneert, je eigenlijk verder of anders wil/kan, je houdt jezelf vaak liever in de veilige omgeving.
‘Laat maar zitten, het is te veel gedoe’. ‘Wat als het mij niet lukt’? komt ook in vol ornaat voorbij.  
‘Past het om NU meteen zo’n alles veranderende investering te doen?’ 
 
Dat kan zijn omdat je al heel veel geïnvesteerd & geprobeerd hebt qua tijd, geld en energie òf omdat je de uitkomst nog niet scherp hebt. Of je hebt (nog) geen vertrouwen in de persoon die je helpt; is die persoon er echt voor jou tijdens deze onzekere periode? 
 
Je wil natuurlijk horen dat het je dubbel zoveel oplevert, dat je aan de hand meegenomen wordt bij de verandering, je wil ook gehoord en gezien worden. 
 
De Pessimist en de Optimist zijn in conclaaf. De Pessimist belicht vooral waarom je het niet ‘moet’ doen; de Optimist belicht datgene waarom je het wel ‘moet’ doen. 
En wie van de 2 geef jij de meeste ruimte? 
 
Herkenbaar toch?! 
 
Dus verkoop jij zelf iets dan helpt het om de so called Return of Investment heel concreet te maken: uitkomst versus investering.
Zorg ervoor dat de investering in het niets valt. Dat het geen pijn doet. 
Maak aan je potentiële klant duidelijk wat de uitkomst oplevert in tijd, geld en energie.
 
GEEF EN PAK RUIMTE
Al ben je tijdens een kennismakingsgesprek vaak heel enthousiast en weet je dat je nu echt geholpen gaat worden op alle fronten, of zit je aan de andere kant en ben je zeker dat jij iemand echt kan helpen èn dat jullie chemie klopt.. dan nog is er ruimte nodig om het te laten bezinken. 
 
Forceer geen antwoord, beslis je omdat je geen andere keuze had? Het door je strot geduwd wordt? Ik zeg: gedoemd te mislukken! Dan start je de samenwerking al verkeerd; sorry, to break it to you.. er is en komt nooit ruimte voor jou. 
 
Heb ik zelf zo’n gesprek dan wens ik ook niet meteen te ‘moeten’ beslissen. Al heb ik, net als bij iedere beslissing, in een split second onbewust al besloten om het wel of niet te doen.  
En andersom verwacht ik niet dat iemand direct beslist. 
 
Verkopen is helpen. Je helpt iemand met wat ze nodig hebben. 
Voor mij is verkopen ook ruimte geven om te helpen beslissen. Al is het een NEE, dat is ook prima. Een NEE hoeft geen definitieve NEE te zijn; het kan zijn dat iemand eerst iets anders gaat doen en later alsnog beslist er voor te gaan. Dus wees niet teleurgesteld. 
 
Investeren is daarnaast ook heel goed voor jouw business en jezelf. Het is heel leerzaam. Het geeft je de energie en kracht die je verder helpt. Je bent het natuurlijk vooral ook waard! Zie je dat dan zeg ik GO FOR IT. Want met investeren kom je sneller bij je doel en bij jezelf. 
 
Geef je overvloed dan leef je overvloed! Daar geloof ik heilig in.  
 
Wat gebeurt er bij jou wanneer je investeert? Heb je dit ooit meegemaakt en herken je dit? 
 
Laat hieronder jouw verhaal achter, of stuur een DM in Instagram wanneer je dit liever alleen met mij deelt of wanneer je vragen hierover hebt.  
 
Lie(f)s 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *