Caceres, Espana 

Caceres, Espana

 

Mijn eerste blog! YEAH!
Ik ga terug naar mijn begin jaren toen PAKT! nog geen PAKT! Content was. 13 jaar geleden startte ik mijn eigen bedrijf. Ik maakte pakkende, rake teksten voor magazines, websites, etc.. Eén van mijn opdrachtgevers stuurde mij vaker op pad als redacteur. Dat was ook de tijd dat vele buitenlandse VVV’s uitnodigingen stuurden naar magazines om exposure voor hun parels te krijgen. Nou, ik ging wel hoor!!

Mijn leven was toentertijd zo ingericht dat ik ook gemakkelijk een midweek weg kon van thuis en mijn kleine kinderen. Dit was wel werk maar voelde meer als hobby! En op reis gaan èn erover mogen schrijven: 2 van mijn favoriete bezigheden.

Bij de trips kreeg je een volgepropt programma met als doel in zo’n kort mogelijke tijd de meeste steden, hotels, restaurants, en bezienswaardigheden te bezoeken. Mijn meest memorabele trip was naar Extremadura, Spanje. Ik schreef voor een magazine, genaamd Golf&Wellness. Deze trip was een buitenkansje om ergens te komen waar ik nooit eerder was.

Ik werd betoverd door de schoonheid en de geuren van de Romeinse baden, de steden met Romeinse en Moorse invloeden (Cáceres, Merida, Badajoz), de boutique hotels, de voortreffelijke gastronomie, Parque Nacional de Monfragüe, waarin je te paard bij maanlicht een tocht kan maken om de edelherten te horen burlen en de volgende morgen in een verwennende wellness kan bijkomen.. Ik weet het: ik dwaal af.. ook de golfcourses verdienden natuurlijk onze aandacht!

Over het schrijven.. tja, de technische feiten somde ik op om me volledig te storten op de omschrijvingen van sfeer! Want daar maakte ik toen ook al het verschil. Daar gaat mijn hart echt sneller van kloppen.

Enfin, nu ben ik zoveel jaar ouder, heb inmiddels veel ander branding, marketing, ondersteunend werk gedaan. De hunkering naar schrijven bleef bestaan en gelukkig kon ik vaak ook hierin, zij het in een andere vorm, mijn liefde voor schrijven toepassen. 

Plooiend naar iedere fase van de media evolutie is dit wel de meest inspirerende fase.. Marketing, branding tekstschrijven anno 2020/2021 is vooral via social media. Het gaat nu meer dan toen om verbinding maken met je doelgroep, dat lukt ook door story telling en I really love it! Ik krijg er zoveel energie van. PAKT! Content is on!

Lie(f)s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *