apple laptop op bureau

Ja, dat klinkt raar he, wanneer je wil groeien?! Meer volgers. Meer likes. Daar draait het dus NIET om. Ik ga JOU aansporen om regelmatig volgers te verwijderen.

WAAROM VOLGERS VERWIJDEREN?

Daar is een goede reden voor! Je wil GEEN volgers die niets gaan ‘doen’ met je account. Dus is je account volledig Nederlandstalig en gericht op vrouwen? Verwijder dan de mannen en de anderstaligen.

Het doet je account meer kwaad dan goed. Jouw ‘engagement rate’ zakt daarmee namelijk. Het aantal acties ten opzichte van het aantal volgers. Die man of die Engelstalige vrouw zal namelijk nooit reageren, een DM sturen of laat staan iets van je afnemen.

Er uit dus!

KIJK STRATEGISCHER NAAR JOUW VOLGERSLIJST

Je wil alleen maar volgers die ook écht tot je mogelijke doelgroep behoren. Volgers die interesse hebben in wat je hen vertelt!

Denk hier over na:

  • Zijn het echte relaties?

Hoe kan je als ondernemer verbinding maken en een heuse relatie opbouwen met je volgers als je pakweg niet eens dezelfde taal spreekt? Met jouw Instagram account wil je inspireren. Lijkt me logisch dat je volgers jouw ideale klant zijn. Hoe kan je anders ooit ook gaan verkopen aan deze mensen?

  • Heeft het effect op mijn engagement rate & organisch bereik?

Accounts die NIETS met jouw content, met wat je post of wat je op Stories plaatst doen, daarvan vermoedt Instagram dat je misschien niet zo interessant bent. En daardoor toont Instagram jouw content aan minder mensen. Het wordt dus minder gepusht. Thank you algoritme! Gooi je ze er uit, dan stijgt die verhouding weer, wat eigenlijk alleen maar goed is! Zorg er dan ook voor dat je volgerslijst bestaat uit 100% échte accounts.

WELKE VOLGERS VERWIJDER IK DAN?

Sommige volgers ben je liever kwijt dan rijk. Begin met de hieronder genoemde accounts:

  • Fake accounts

Die herken je doordat ze zelf 4583 accounts volgen maar zelf geen volgers hebben. Vaak is hun naam ook erg verwarrend, met cijfers en letters. Een profielfoto en/of foto’s op hun tijdlijn (feed) ontbreken.

  • Inactieve accounts

Soms zie je accounts die al 1 jaar niets hebben gepost? Ciao. Ze zijn niet meer actief, dus daar zal ook geen interactie mee zijn.

  • Volgers die niet jouw doelgroep zijn

Wanneer je NIET in mijn doelgroep past, verwijder ik ook. Volgers die heel jong zijn of grote accounts die je volgen in de hoop dat je hen terug volgt. Goodbye!

  • Geen pottenkijkers

Zijn er mensen waarvan je niet graag hebt dat ze mee kijken? Dat kan. Een familielid of iemand uit het dorp, die gewoon alles van je wil weten. Verwijderen!  

GEEN APPS GEBRUIKEN OM TE VERWIJDEREN

Ik raad aan om hier GEEN apps voor te gaan downloaden, die bestaan maar Instagram raadt het af; vindt het zelfs niet fijn dat jij jouw aanmeldgegevens hiervoor gebruikt. Sowieso zijn deze apps vaak niet correct dus ‘do not use them’.

De beste manier om volgers te verwijderen is handmatig. Heb je een groot aantal volgers, dan is het even een klussie. Nadien is het gewoon een kwestie van bijhouden.
Verwijder a la minute wanneer je ze binnenkrijgt en je vermoedt dat het geen zuivere koffie is. En anders kun je er bijvoorbeeld ook iedere week even tijd voor maken.

HOE DOE JE DAT DAN?

  • Ga naar je Instagram profiel en klik op je volgers
  • Scroll door de lijst en bestudeer wie er uit kan
  • Klik op de drie puntjes naast hun naam en volgen en druk op verwijderen

Vind je verwijderen niet genoeg? Je wil dat ze ook niet meer kunnen meelezen? Blokkeren is een optie. Hiervoor moet je wel echt door klikken naar iemands account. Zit je op het profiel van de persoon die je wil blokkeren, klik dan rechtsboven op de drie puntjes en kies voor de optie ‘blokkeren’.

GEEN MELDING VAN HET VERWIJDEREN

Don’t worry. Het account dat jij er uit gegooid hebt, zal hier niks van merken. Vaak zijn het accounts die nooit naar jouw profiel komen, je foto’s sowieso nooit liken, niet eens voorbij zien komen. Is het een bekend iemand, dan kan het die persoon natuurlijk wel duidelijk worden dat ze niets meer van jou zien. TOO BAD.

Heb je vragen hierover, laat het me weten.

Lie(f)s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *