Lies Bontkraag en muts

DUURZAME CONTENT

Je ziet ze bij mij soms wel eens voorbij komen.. ik maak gebruik van reposts en ik recycle. Lekker duurzaam.
Posts die door iemand anders gemaakt zijn en die mij raken, deel ik maar wat graag op mijn Feed (profiel pagina met foto’s) en in mijn Stories (verhaaltjes die 24 uur blijven bestaan).

CHECK WEL VAN TE VOREN BIJ DE RECHTMATIGE EIGENAAR OF HIJ/ZIJ AKKOORD IS MET JOUW REPOST. VOORKOM HIERMEE INBREUK OP HET AUTEURSRECHT.

En oja, heb je toestemming (bewaar dit trouwens door een screenshot te maken, just in case), tag vooral diegene(n) die ‘m maakte(n)! Ere wie ere toekomt..  Gebruik de vlieger onder de post.. ik maak ook gebruik van de app Repost voor Instagram.  

EIGEN POST

Je kunt natuurlijk ook je eigen post opnieuw, eventueel iets aangepast hergebruiken. Kies dan wel die post, die nog steeds actueel is, waar je blij van werd of die hoog scoorde in de statistieken. Ook nu geldt: iets blijft pas hangen in het brein wanneer je iets 7 a 10 x gezien hebt.. 

Èn.. kom je nieuw op iemands profiel dan bekijk je automatisch de eerste 6 posts en oordeelt of je blijft om te volgen. Daarom is het ook belangrijk om jezelf (ja jouw eigen foto) dus om de 6 x te laten zien. 

Zet reposts of recycle posts in wanneer je bijvoorbeeld geen tijd hebt en je had niets ingepland staan OFFFF.. omdat iemand anders al enorm haar/zijn best gedaan heeft om de post te maken, en dat ‘ie voor jou panklaar is om te gebruiken! Soms is slechts een kleine toevoeging nodig.

Nogmaals vraag om toestemming en tag diegene(n) die ‘m maakte(n)!

Om jezelf zichtbaar(der) te maken is het gebruik van Stories en Reels dus ook een slimme keuze. Bewegende beelden vragen nu eenmaal de aandacht! En die kun je ook gerust nog een paar keer van de plank halen en reposten.

HOE DOE JE DAT DAN? 

Ga met bestaande posts aan de slag. Het loont en het is duurzaam. Ben je voornamelijk aan het creeren van nieuwe content? Het recyclen en updaten van je huidige content is echt een snellere en goedkopere manier. Gebruik je oude artikelen uit jouw folders, nieuwsbrieven of waarmee je communiceerde, voordat je op Instagram actief was. Laat van jezelf mooie foto’s maken door een fotograaf. Bekijk de portfolio van Marion Meyer, zij is lifestyle fotograaf: https://marionmeyerphotography.com/lifestyle-boudoir

Je bestaande content updaten? 
1)         Check in de statistieken (op Instagram of op iedere andere app waarmee je de statistieken bijhoudt) welke posts goed scoorden aan betrokkenheid, doorklikken naar website etc. Lees de post nog een keer door alvorens te reposten.
2)         Sleutel aan de oude content door het aan te passen naar de actualiteit; het kost minder inspanningen dan een hele nieuwe post maken.
3)         Maak van reeds gebruikte informatie bijvoorbeeld een videoreeks. Gebruik de tekst in een carrousel met infographics. 
4)         Is het te veel informatie, maak er dan verschillende posts van.

Repost, recycle jij ook wel eens? Leuk wanneer je hieronder een reactie achterlaat!

Marion Meyer en ik hebben een aanbod voor je om Rake content te maken, die je kunt recyclen. Zij maakt de foto’s, ik de teksten. Informeer bij 1 van ons wat de aanbieding is. 

Lie(f)s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *